Over Tjeerd

Tjeerd studeerde Natuurkunde en  Psychologie.  Had daarnaast een grote passie voor toneel.  Zijn talent ligt in het direct toepasbaar maken van kennis en wetenschap en het verbinden van tegendelen. Ver voor de internet hype, begon hij aan een IT loopbaan bij banken en in de telecom sector.

Na 10 jaar ervaring met computersystemen en het leiden van projecten richtte hij zich rond zijn dertigste op de ontwikkeling van mensen en organisaties.

De afgelopen twintig jaar verdiepte hij zijn kennis en ervaring door opleidingen op post-hbo en master niveau, het begeleiden van leerprocessen in grote en kleine organisaties en vooral door de verhalen en belevenissen van duizenden deelnemers.

Tjeerd Bartlema is de vierde zoon van Sjoerd Bartlema en Inge Gilyamse. Broer van Rob, Peter en Ronald.

img_1428

 

Door goed en vrij van oordeel te luisteren, met empathie en een brede kennis van psychologie,  management en organisatiekunde komt hij snel tot de kern.

Tjeerd heeft 15 jaar bij Van Harte en Lingsma gewerkt in maatwerk trainingen en als management en leiderschapstrainer. Zijn boek Leidmotief wordt als handboek in de de leiderschaps-trainingen van Van Harte en Lingsma gebruikt.

 

Opleidingen :

Propadeuse Psychologie – UvA

Post hbo trainersopleiding – Schouten en Nelissen

Masterleergang leiderschap – Centre for Generative Leadership

Professionele Communicatie (3 jarige post hbo opleiding) – Phoenix opleidingen

Nationale Comenius Leergang – Comenius

Systemisch werken – Phoenix opleidingen

Professionele Begeleiding van Organisaties – Phoenix opleidingen