Leiderschap DT en MT

Ik heb zo’n 100 directies en leiderschap-teams begeleid. Het gaat dan meestal om bepalen van strategie, stroomlijnen van besluitvorming, beter samenwerken en de realisatie van doelen in de organisatie.

Ik maak helder en geef perspectief door gebruik te maken van mijn ervaring in leiderschap en organisatieprocessen. Het gaat om mensenkennis en vakkennis. Structuur en cultuur.  Door goed te luisteren en te begrijpen wat er echt speelt kan ik direct inzicht en feedback geven.

Teams gaan beter functioneren als er stevige persoonlijkheden in zitten met een eigen mening die zowel taakgericht  als relatiegericht met elkaar samenwerken aan duidelijke doelen. Teams gaan niet beter functioneren als teamleden zich steeds inhouden en aanpassen.

Mijn aanpak is gericht op het versterken van  eigen leiderschap. Zowel op individueel als op teamniveau. Je kunt pas anderen effectief leiden als je eerst jezelf leidt.

Mijn professionele carrière begon bij banken en in de telecom sector. Na 10 jaar ervaring met real time ict, change management en het leiden van projecten  begon ik na rond mijn dertigste als zelfstandig trainer en  coach en richtte ik me op de ontwikkeling van mensen en organisaties.

De afgelopen 25 jaar verdiepte ik mijn kennis en ervaring door opleidingen op universitair, post-hbo en master niveau, het begeleiden van vele leiderschaps-teams en het opzetten van verander en leerprocessen in grote en kleine organisaties.

Door goed en vrij van oordeel te luisteren, met empathie en een brede kennis van psychologie,  management en organisatiekunde komt ik snel tot de kern. Ik geef rake feedback.

Vanaf 2000 heb ik.  15 jaar bij Van Harte en Lingsma als leidinggevende en leiderschapstrainer gewerkt . Mijn boek Leidmotief wordt als handboek in vele trainingen gebruikt.

Een greep uit mijn studies en opleidingen:

Psychologie – UvA

Post hbo trainersopleiding – Schouten en Nelissen

Masterleergang leiderschap (2 jarig)- Centre for Generative Leadership

Professionele Communicatie (3 jarige post hbo opleiding) – Phoenix opleidingen

Nationale Comenius Leergang – Comenius

Professionele Begeleiding van Organisaties – Phoenix opleidingen

%d bloggers liken dit: